Logo

Punchebolle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
en stor, gerne halvkugleformig skål, hvori man bryggede og serverede punch. For det meste er p.lavet afkeramikporcelæn var vel nok det mest yndede, men også fajance fandt man smukt. Selv kineserne fik til opgave at lave puncheboller i deres forfinede porcelæn, der findes f.eks. nogle med fabrikkerne i Canton som motiv - andre har heraldiske dekorationer osv. Man kender en del patriotisk prægede p. bl.a. er slaget på Reden er foreviget på en sådan fra Den kongelige Porcelainsfabrik. Det var almindeligt at ethvert større skib havde egen p. hvor et billede af skibet for fulde sejl figurerede.
Der kan være låg på bollen, hvilket forvandler den til en puncheterrin. På enkelte eksemplarer er der i siden indbygget et perforeret kvartkugleformigt rum, det er til citron, pomerans og andre hårddele, som man så kunne presse kraften af, så den drev ud i drikken, medens det ufordøjelige blev holdt tilbage. Glas-p. forekommer, men de er ret sjældne, antagelig er mange af dem gået til, fordi der let kommer spændinger i så stor en glasting, så den springer, når der kommer varme til den. Se også biskopbolle.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 923 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?


Effektiv reklame - klik her