Logo

radering

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ra'dering (af radere) tegning på vokslag på metalplade, som nedsænkes i kemisk væske, så stregerne ætses ned i pladen, der derefter påføres sværte, som aftørres, så den kun er tilbage i ridserne og derfra opsuges på trykpapiret.

 

Radering: en kobberplade, som må være aldeles plan og poleret, overgydes med smeltet voks eller asfalt, så den er helt dækket, derpå kradser man et motiv i dækfladen, så man kommer helt ned til metallet - når det er overstået, opbygges der rundt om pladen en lille vold af samme materiale som dækstoffet; på den måde fremkommer der et lille bassin, hvori man hælder syre, den vil nu via gennemkradsningerne komme i forbindelse med metallet, hvor den ætser sig ned. Når man skønner, at ætsningen er dyb nok, hældes syren væk, dæklaget smeltes af, og pladen bruges til tryk på linje med kobberstik. Radering blev efter sigende opfundet af Albrecht Dürer (1471-1528). Se Grafik.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.