Logo

Rangler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
oprindelsen fortaber sig i oldtidens mørke: Primitive eksemplarer fremstillet af små pyntegræskar med frugtkærner eller småstene som raslere. Også hule brændtlerskugler og tørrede gåsestruber har fundet anvendelse.
Fornemmere r. er blevet lavet af sølv, f.eks. i bjældefacon - en type, der har fundet anvendelse ned til vor egen tid. I 16- og 1700-tallet har man undertiden brugt r. bestående af en stor centralbjælke med en række mindre bjælder vedhæftet.
Ligeledes befinder 1700-tals r. med fløjte i den ene ende og rasler i den anden sig i den fornemme ende. En del af disse r. har tillige et skaft af ben, som barnet kunne holde i, samt en prydbøjle f.eks. af form som et par svaner og med bjælder på.
Billige r. fra forrige og begyndelsen af dette århundrede har en plade af pap eller træsat på et skaft, til skaftet er ligeledes fæstnet et par metalfjedre, som hver ender i en blykugle, når ranglen bevæges, slår kuglerne mod pladen og giver lyd. - Mange af disse r. er med et trykt motiv.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.