Logo

Skibsbilleder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(kadrejermalerier) har været lavet fra 1700-tallets midte og op til sejlskibstidens ophør lige før 1. verdenskrig; forestiller altid et bestemt, navngivet fartøj. De oprindelige købere eller bestillere (redere, kaptajner, styrmænd og besætningsmedlemmer) ønskede en præcis, sømandsmæssigt korrekt udførelse af skibsbilledmalerne (kontrafejere), som arbejdede i alle havnebyer Jorden over.

Er egentlig portrætter af skibe, eftersom de altid forestiller et bestemt navngivet skib, som er malet korrekt til mindste detalje, rigning, sejlføring, alt passer nøje med de faktiske forhold. Man begyndte at male s. omkring midten af 1700-tallet og fortsatte indtil sejlskib ene gik af brug i dette århundrede. Det var redere, kaptajner og besætning om bord på skibene, der var kunder til sådanne billeder, og de lagde mere vægt på det sømandsmæssig korrekte end på det kunstneriske. Derfor er mange s. forunderligt stive i udførelsen.
Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 816 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.