Logo

Srimshaw

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
der kendes vist intet dansk ord for denne særlige sømand s-husflid, som ikke mindst blev udført om bord på hvalfangerbådene. Det var mest kaskelothvalen og pothvalen, der måtte holde for som leverandører af materiale. Hovedsagelig brugtes tænderne, men også egnede knogledele fra hvaler, hvalros og sø fugle samt eksotiske træsorter, kokosnøddeskaller og horn blev anvendt.
Enklest er hvaltænderne med graveret og sværtet dekoration - undertiden med mønster i flere farver. Motiverne kan være maritime, nationale, historiske, allegoriske, sentimentale eller religiøse.
Noget fornemmere er tænder med reliefdekorationer. Mange s. blev lavet som en slags kærestegaver, og der forekommer en del puncheskeer af kokosnøddeskai med elfenbensskaft. Herudover kageruller, klejnesporer og brede korsetstivere, fingerringe, brocher og skrin.
Legetøj forekommer ikke helt sjældent, og brikker samt æsker til spil er ret almindelige, skakbrikker, dambrikker og gnavbrikker ses jævnligt. Endelig kommer hertillysestager, spadserestokhåndtag, dørhåndtag, koste, tøj klemmer, taljer, bakker og andre brugsgenstande. Hvor man har betjent sig af træ som grundmateriale, er der næsten altid indlagt med ben og undertiden også med stykker af abaloneskal.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 513 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• kybernetisk kunstkybernetisk kunst, mekaniseret variant af kinetisk kunst
• LysestageLysestager består af en manchet og piben, som lyset sættes fast i, skaft på foden eller...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!