Logo

tartsche

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

tartsche (fransk targe, turnerskjold) usymmetrisk skjold udviklet som turnerings- og prydskjold, med krumt indsnit til turneringslansen


 

tartsche (fransk targe, turnerskjold) usymmetrisk skjold udviklet som turnerings- og prydskjold, med krumt indsnit til turneringslansen i øverste dekstre side, 1400-1600.


 tartsche

 

En skjoldtype, som omkring 1400 udvikles af det mandelformede såkaldt normanniske skjold. Når det ses forfra, har det i venstre side foroven en nedadrettet tunget indskæring, hvorigennem en lanse kunne gå. Materialet er metal eller træ og gerne med et overtræk af malet læder. Formen er i øvrigt ret varierende - tidlige tartsche har forneden en spids, hvorimod senere er afskårne, måske buede - ofte er der indskæringer i kanten. Tartsche var det foretrukne skjold ved rytterturneringer og har spillet en væsentlig rolle inden for heraldikken - Omkring midten af 1500-tallet går tartsche af brug.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 958 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her