Logo

Tiende

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kirkeafgift, oprindelig udmålt som en tiendedel af afgrøden. Indførtes i Danmark ca. 1120 og dannede i århundreder grundlag for kirkens økonomi. Deltes mellem biskop, præst og kirke. Ved reformationen overgik bispetiendet til staten og kirketiendet til kirkebygningernes ejere, oftest godsejere. Afløstes 1908-18 af en engangsbetaling, der båndlagdes hos stiftsøvrighederne (kirkeskatten). Det årlige udbytte heraf anvendes til delvis dækning af Folkekirkens udgifter. Tiendekornet opbevaredes ofte i kirkeladen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.004 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?
Effektiv reklame - klik her