Logo

Tragthalsbæger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tragthalsbæger

 

I middelalderen brugte man ofte t., de har et buget korpus, som snævrer ind opadtil for derefter på ny at brede ud i en tragtform. De fleste bevarede eksemplarer er af keramik, lertøj eller stentøj, men tendensen til tragtåbningen går også igen på tin- og messingkander. Fra gotisk tid ser man t. af keramik med indpresset eller udskåret masværksdekoration i form af rosetter o.l.
Med udgangen af renæssancen forsvinder typen fra højerestandsmiljøet, på landet benyttedes den derimod i Centraleuropa helt op i forrige århundrede. Hvis t. er udstyret med hank, vil det være rimeligst at betegne t. som et krus.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.293 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her