Logo

Udhængsskilte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
de gammeldags udhæng sskilte er efterhånden ret sjældne at se, men forhen havde hvert laug et mærke, som dets repræsentanter hængte op uden for deres virksomhed. For barbererne var det en rageskål af messing (med indsnit i siden), skomageren havde en rød støvle osv. Blandt de mere frie skilte kan nævnes værtshusenes, de har ofte været særdeles fantasifuldt og smukt udførte - måske savet ud i en træplade, som så bemaledes eller en plade af smedejern med gennembrudte dekorationer. En kro som »the Lion« havde naturligvis en løve, og »weissen R6ssel« en springende hvid hest.
Herhjemme er det forholdsvis begrænset, hvor mange større og meget kunstfærdige skilte man traf på, men i England, Tyskland, Schweiz, Østrig m.fl. var de ret almindelige, og der er bevaret eksemplarer fra renæssancen. Til skiltet hørte en galge, som det var ophængt i, den var ligeledes ofte et udmærket stykke kunstsmedearbejde eller skåret ud i træ.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.328 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.