Logo

Valkebræt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Valkebræt

Valkebræt med hjerteformig håndbøjle

 

Er et bræt med rillet overflade, hvorpå man valkede det færdigstrikkede uldtøj; det skete ved, at man først dyppede uldtøjet i varmt sæbevand og så gned det hårdt mod v., hvilket fik garnet til at krybe og filtre sammen, så varen blev stærkere. En valkehæk kunne erstatte v., den består af en træramme med et fletværk af pinde. V. er sjældent med udsmykning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.016 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her