Logo

Venezia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Venezia

 

Italienske porcelænsfabrikker (1720-27; 1758-63; 1765-35). Som det fremgår af årstallene havde man flere porcelænsfabrikker i V. I 1700-tallet.

De to første var de betydeligste. Her lavede man fortrinsvis fade med kineserier, våben, mytologiske scener og andre motiver. I den sidste fabrik fremstilledes tallerkener, dåser, ubemalede figurer m.v.

 

I 1720 oprettede Francesco Vezzi en fabrik for hårdt porcelæn, som arbejdede i syv år, men derpå ophørte. Når kvaliteten er bedst, kan V. udmærket konkurrere med såvel Meissen som Wien, men det lykkedes ikke venetianerne at holde en jævn standard, hvilket givetvis var medvirkende til, at fabrikken så snart måtte lukke. Man var ikke fortrolig med materialets muligheder og ejheller med dets begrænsninger, farverne var uregelmæssige - men det blev til en særdeles spændende eksperimental-produktion. Man har som dekorationer foretrukket mytologiske scener, kineserier og heraldiske fremstillinger. Også på Geminiano Gozzis fabrik 1764-1812 fremstillede man en overgang porcelæn.

 

Porcelænstallerkner fra Cozzi's fabrik. Venezia. 1765-75

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.