Logo

Wassail bowl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Wassail bowl

 

Stor engelsk drikkepokal eller bolle - oftest af træ; den er beregnet på fællesdrikning i juletiden, hvor den fyldes med et bryg af øl eller vin tilsat mange sære ingredienser. Skikken at drikke af w.b. - egent. lig skål-boller - går tilbage til middelalderen og holdes stadig i hævd mange steder på landet.
De smukkeste w.b. er utvivlsomt dem af pokkenholt. De er opdrejede, gerne i enkle former og uden udskæringer; sådanne er ejheller nødvendige, fordi det flammede hvidsorte træ med de mange årer i mellemtonerne i sig selv er så dekorativt.
Pokkenholt er meget fedtet og skyr vand, derfor sætter der sig ikke fugt og råd deri, ydermere arbejder det lagrede træ næsten ikke, så mange w.b. fra renæssancen er kommet ned til nutiden uden en sprække eller anden lyde. Nogle w.b. er blot skåle med en standrand, andre har fod og skaft, enkelte har tillige låg med et hul, hvori sidder en pistil, så konstruktionen ligner en morter, såman kan støde krydderierne sammen med noget af drikken uden at det sprøjter op.
Nogle tidligere w.b. har sølv beslag, både kantninger og kartoucher - evt. adelige våben.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.471 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?Effektiv reklame - klik her