Logo

- Indledning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Indledning

 

Knuder og knob har været brugt til alle tider, lige fra menneskets tidligste fremstilling af primitive hytter og våben til søfolks afhængighed af knobning i sejlskibenes og de store opdagelsesrejsers æra. Gennem disse lange tidsrum er der opfundet i tusindvis af knuder og knob til alle tænkelige opgaver De knob, jeg har udvalgt til denne håndbog, er de nyttigste af dem, der stadig er i brug, og de har alle - hvad enten de er århundreder gamle eller helt nyopdagede - vist sig at være pålidelige, sikre og effektive, når blot de bindes og anvendes korrekt.

 

KNOBBINDING UDEN PROBLEMER

Målet med denne kategori er at vise, hvordan man vælger det rette knob til en opgave, og hvordan man binder det, uden at det hele ender i kludder. Begynd med at læse afsnittet om Reb og brug af reb, som forklarer forskellige rebtypers egenskaber, og hvad et rebs opbygning og tilstand betyder for brugen og effektiviteten af de knob, der bindes på det. De udtryk og teknikker, man bruger i knobbinding, findes også i dette afsnit, og det er vigtigt at sætte sig ind i dem, så det bliver nemmere at følge de trinvise anvisninger Hvis forsøgene på at binde knob stadig ikke vil lykkes, må man kontrollere, om rebet ligger præcist som vist i illustrationerne, og sørge for, at rebet lægges under eller over bestemte dele af knobet som anvist. Desuden er det en hjælp hele tiden at tilpasse rebet, så knudens form bevares, da det gør det nemmere at hitte rede i de beskrevne dele.

 

Den indledende tekst under hvert knob viser dets brug og egenskaber.

Se grundteknikker i Knobbindingsteknikker - de er fælles for mange af knobene, og i Ordlisten gives forklaring på mange udtryk i teksten.

 

PILE. I nogle trin bruges røde og blå pile for at vise, når et reb skal strammes, og hvilken vej et reb skal føres.

 Rød pil angiver, hvornår det er nødvendigt at stramme et reb til.

 

 Blå pil angiver, at hånden, redskabet eller rebet skal føres denne vej.

 

Rigtig god knobbinding

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.273 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her