Logo

Diamantknob

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Diamantknob

Godt til: Sejlsport, Pynt

 

Diamantknobet består af et almindeligt stopperknob, bundet under en almindelig krone, og er et fast, stærkt stopperknob. der især bruges, hvor et knob skal tage sig godt ud. For at sikre at det færdige knob bliver regelmæssigt, kan det blive nødvendigt, at man arbejder kordelerne på plads med et merlespiger, idet hver kordel strammes op lidt ad gangen.

 

(1) Bind en krone med lange kordeltampe. Stram til, men efterlad et lille øje i midten. Bemærk, at ved binding af en krone føres hver kordeltamp omkring og over den næste kordeltamp.

 

(2) Bind et løst almindeligt stopperknob under kronen, stadig i samme retning Ved dette knob føres hver kordeltamp omkring og under den næste kordeltamp.

 

(3) Stik hver kordeltamp mellem de følgende to kordeler i kronen og derpå op gennem øjet midt i knobet.

 

(4) Stram kordeltampene til. Knobet tildannes med fingrene eller et merlespiger, så der dannes en pæn fletning omkring den sammensnoede del af rebet.

 

(5) Når knobets kordeler ligger pænt på plads, strammes de op med et sidste træk i hver kordeltamp. Bindes knobet i enden af et reb, kappes kordeltampene af.

 

(6) Bindes knobet inde på et reb, snos kordeltampene sammen, idet rebet med mellemrum vrides i den retning, det er slået i. Stram knobet yderligere til ved indimellem at trække i begge ender af rebet.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (10 stemmer)
Siden er blevet set 4.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her