Logo

Oceanmåtte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oceanmåtte

Godt til: Almen brug, Pynt

 

Denne flade, dekorativt flettede måtte er baseret på et simpelt overhåndsknob. Da der medgår meget reb til fremstilling af måtten, er det vigtigt at begynde med at bedømme den nødvendige mængde reb og afsætte en rigelig længde. Store måtter skal undertiden firdobles, alt efter hvor tykt rebet er.

 

(1) Bind et løst overhåndsknob nær højre ende af rebet, så der afsættes nok reb i den korte ende til at fuldføre Trin 2-5. Hold knuden, så det store øje er øverst, og de to mindre øjer på hver side af det krydsede reb er nederst.

 

(2) Træk i overhåndsknobets krydsede parter, så der dannes to store nedre øjer, hvor hvert er omtrent ¾ af den færdige måttes længde.

 

(3) Vrid hvert nedre øje med uret. Afsæt et lille øje over de krydsede parter på ca. samme størrelse som øverste øje.

 

(4) Læg nederste højre øje ind midt over nederste venstre øje. Dan et regelmæssigt mønster af øjer og krydsede parter.

 

(5) Før højre længde løst reb over nederste højre øje, under begge parter i nederste venstre øje og op gennem spidsen af nederste højre øje.

 

(6) Tråd venstre længde løst reb under parterne i nederste venstre øje, idet det skiftevis føres over og under de mellemliggende parter.

 

(7) Knuden fordobles, ved at venstre reb trådes opad gennem mønsteret af krydsede parter og følger højre rebs gang ind og rundt i knuden. Afsæt nederst i knuden et nederste øje på størrelse med øverste øje.

 

(8) Knuden tredobles, ved at venstre reb endnu en gang følger de fordoblede parter rundt i knuden. Tildan mønsteret af krydsede parter, og træk overskydende reb gennem knuden. Rebenderne afkappes og bændsles.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.329 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her