Logo

Parallelsurring

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Parallelsurring

Godt til: Almen brug, Lejrsport, Sejlsport,

 

Denne surring bruges ofte til parallel sammen binding af pæle Det er desuden en effektiv måde til indføjelse af forstærkende pæle ved siden af en svækket eller brækket pæl. De krydstørner, der skal stramme surringen, kan udelades og erstattes med kiler, der skubbes ind mellem pælene En løs parallelsurring omkring enderne af to pæle tillader, at pælene vippes ud og kan bruges som et kryds (nederst til højre).

(1) Bind et dobbelt halvstik om to pæle, der ligger parallelt. Stram til. Før rebet omkring pælene i en første tørn. Klem det dobbelte halvstiks korte ende fast under tørnen.

(2) Stram hver tørn til efter tur, og læg en række tørner, indtil surringen er mindst lige så lang som pælenes samlede diameter.

(3) Surringen strammes med krydstørner, ved at rebet føres ned mellem de to pæle i den ene ende af tørnerne. Dette skal være vanskeligt at gøre, hvis tørnerne ellers er strammet godt til.

(4) Før rebet op mellem pælene i den modsatte ende af surringen. Stram til.

(5) Før rebet to gange over hver side af surringen i to hele krydstørner. Før rebet ned mellem pælene og derpå omkring den ene pæl. Stik det under sig selv i et halvstik. Surringen sikres med dobbelt naivstik

(6) Stram det første halvstik til. Læg endnu et halvstik, så der dannes et dobbelt halvstik, ved at føre rebet omkring samme pæl og stikke det under sig selv. Stram til og afkap enden af rebet.

Krydssurring

Krydssurring udføres på samme måde som parallelsurring (overfor). hvor surringstørner og kryds tørner lægges uden alt for kraftig stramning, så pælene kan vippes ud. Krydssurring bruges ofte ved rejsning af en mast eller til benene på en rebbro, selvom man skal være meget omhyggelig med, at krydsbukkenes ben står helt fast.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her