Logo

Spadekrogsknude

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spadekrogsknude

Godt til: Lystfiskeri,

 

Denne knude fæstner en krog til en line med mange tørner. Når knuden bindes med en monofil nylonfiskeline, fugter man linen, før knuden strammes, så tørnerne nemmere kan skubbes pænt sammen. Denne metode kan bruges til at binde liner på både øjekroge og spadekroge.

 

(1) Læg en krog med spidsen opad, og før enden af en line op gennem krogøjet.

Træk linen igennem Dan et stort øje ved at føre linen over sig selv lige over krogøjet. Dette er krydspunktet. En kort linetamp skal ligge under krydspunktet. Hold øjets nederste part parallelt med krogens skaft.

 

(2) Hold på samme tid den korte linetamp og den nedre part af øjet parallelle med krogens skaft. Tag fat i øjets øvre part over krydspunktet.

 

(3) Begynd med at føre øiets øvre part under skaftet. samtidig med at linens to parter holdes parallelle med det. Før øjet op over krogen, og hold det åbent, så det kan passere over krogens spids.

 

(4) Hold øjet åbent med fingrene, og fortsæt med at vikle dets øvre part om skaftet, så der dannes en række pæne tørner. Nedre part af øjet og den korte linetamp skal holdes nogenlunde parallelle med krogens skaft.

 

(5) Læg så mange tørner, at linen sidder helt fast på krogens skaft. Stram resten af øjet til om skaftet ved at trække i linens faste part.

 

(6) For at stramme tørnerne trækker man hårdt i den faste part og i den korte linetamp, så tørnerne kommer til at ligge tæt sammen omkring krogens skaft.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (11 stemmer)
Siden er blevet set 4.848 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1175527-07-2017 22:54:38 John Lund Steffensen
Slet ikke forståelig.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her