Logo

Taljerebsknob

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Taljerebsknob

Godt til: Sejlsport, Pynt

 

Dette knob bindes traditionelt for enden af et reb, der bruges som hank på en træspand. Knobet blev opfundet af en engelsk forbryder, Matthew Walker, der var blevet dømt til døden, men som blev benådet, da han bandt dette knob midt på en længde reb, og dommeren hverken kunne binde det eller løse det op

 

(1) Bind et løst almindeligt stopperknob med lange kordeltampe. Sørg for, at der er et stort øje i hver af de tre bugter, som knobet danner.

 

(2) Vælg første kordeltamp, før den rundt om stopperknobet mod uret, og stik den derpå op gennem den bugt, den følgende kordeltamp udgår fra.

 

(3) Gentag med anden og tredje kordeltamp. Træk alle kordeltampe igennem, og bearbejd hver af dem lidt ad gangen, så knuden bliver regelmæssig.

 

(4) Fortsæt med - i retning mod uret - at lave endnu en omgang indstik, hvor hver kordeltamp stikkes op gennem den følgende bugt, hvorfra en kordeltamp udgår.

 

(5) Træk forsigtigt kordeltampene igennem, så bugterne bliver regelmæssige. Bemærk, at knobet er opbygget af en række sammenlåste overhåndsknob

 

(6) Træk knobet op over den stadig sammensnoede del af rebet ved at trække i hver kordeltamp efter tur.

 

(7) Tildan knobet ved at stramme kordelerne, så de ligger pænt side om side. Hvis knobet bindes for enden af et reb, afkappes kordeltampene.

 

(8) Hvis knobet bindes inde på et reb, sammensnos de løse kordeltampe igen. Vrid indimellem kordelerne i den retning, rebet sammensnos i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.141 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her