Logo

Ejermærker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ejermærker kan findes på stort set alle mønter fra græske til nutidige. Særlig blandt 1600-tals mønterne - især de lidt større typer     Ejermærker

Dansk 1 skilling 1860 med indslået AD.

 

Ejermærker kan findes på stort set alle mønter fra græske til nutidige. Særlig blandt 1600-tals mønterne - især de lidt større typer - påtræffes indridsninger, der klart må være ejermærker. I ældre tid havde kongemagt, kirker og bispestole samt mange private borgere et ejermærke, hvilket var nødvendigt til mærkning af dyr, bl.a. heste, svin og køer, der gik sammen. Disse mærker er også brugt på personlige ting som husgeråd og på mønter.

 

Blev en mønt stjålet kunne ejerforholdet klart bevises, hvis man havde sat sit ejermærke på den. Fra nyere tid er ejermærkerne af en lidt anden karakter. Fra forrige århundrede kendes møntsamlere, der har islået et lille ejermærke i hver eneste mønt i deres samling, medens nutidige ejermærker, som indridsning af f.eks. »JENS« på en nyere dansk mønt, mere er at betragte som et kuriosum.

 

Lit:J.C.Holm: De gamle mønter 1969 s.41 og Møntsamleren 1988 nr. 1 s.36.


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.111 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.