Logo

Forsølvning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Forsølvning af mønter er ofte foretaget for at skjule, at det drejer sig om en falsk mønt. Ligesom ved forgyldning findes der flere måder at forsølve på. Ved koldforsølvning kunne man opnå et ganske tyndt lag sølv ved at indgnide en falsk mønt med et sølvholdigt pulver af forskellig sammensætning.

 

Een metode var at bruge 1 del sølvnitrat + 3 dele cyankalium. En anden bestod af 3 dele sølvklorid, 8 dele vinsten og 8 dele natriumklorid (salt); medens en tredie bestod af 3 dele klorsølv, 3 dele natriumklorid (salt), 2 dele slemmet kridt samt 6 dele kaliumkarbonat (potaske). En dyrere måde var den såkaldte lueforsølvning, hvor man dækkede stykket med sølvamalgan, dvs. sølv opløst i kviksølv, hvorefter det opvarmedes i ild (luer), således at kviksølvet fordampede.

 

Nu foregår forsølvning ofte ad galvanisk vej, idet der anvendes en anode af rent sølv, medens emnet er katode. Badet er ligesom ved forgyldning stærkt cyankaliumholdigt og skal omgås med største forsigtighed.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her