Logo

Greek Imperial Coins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

er i dag den almindeligst benyttede betegnelse for romerske provinsudmøntninger, der for det meste har græsk indskrift. I de vestlige provinser udmøntede man efter romersk standard med latinsk indskrift, men de fleste af disse møntsteder stoppede tidligt, hvorefter de centralromerske møntsteder dækkede behovet for mønter i vesten. I den østlige del af riget er præget en vis mængde sølv og billonmønter, der anvendtes til udenbys handel; men ellers er bronzemønterne dominerende.

 

Udmøntningerne af disse i Lilleasien indebar i romertiden så mange vanskeligheder, at det for det meste ikke er muligt at afgøre, hvilket møntsystem der er anvendt. Dette er årsagen til at et moderne katalog-reference værk som D.R. Sear: Greek Imperial Coins and their values - The local Coinages of the Roman Impire, stort set nøjes med at angive metal (Æ, AR eller AV) efterfulgt af diameter i mm, i stedet for at gisne om en eventuel nominal.

 


..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.065 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.