Logo

Holst, Hans J.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

(1891-1956). Norsk numismatiker, dr.phil og første bestyrer på fuldtid af Universitetets Myntkabinett fra 1926 til sin død 1956. Holst var en velkvalificeret leder, der gjorde Myntkabinettet til et godt fungerende videnskabeligt institut. Han udbyggede biblioteket og holdt forelæsninger i numismatik samt påbegyndte en serie publikationer, indledt med Fr. Schjøths: Currency of the Far East, en bog som i dag betragtes som en klassiker vedr. de kinesiske mønter.

 

Gennem sine 30 år blev det til mange afhandlinger og artikler. I 1927 var han en af initiativtagerne til stiftelsen af Norsk umismatisk Forening, og han var formand i de fem første år. På sin 60-års dag den 17. juni 1951 blev han hædret af en kreds af venner og institutioner for sin videnskabelige forskning og modtog en medalje, udført af Emma Matthiasen og præget af møntgravør Øivind Hansen, Den kongelige Mynt i Kongsberg.

 

Lit: NNUM 1951 s.85-90, 1956 s.213-215; MN april 1975 s.III.

 


..

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 588 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.