Logo

Lorichs, Gustaf Daniel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

(1785-1855). Svensk diplomat, møntsamler og numismatiker, der 1808 kom til København som legationssekretær. I 1816 blev han udnævnt til charge d'affaires i Madrid, en stilling han varetog indtil 1852. Kort tid efter sin ankomst til Spanien begyndte han med iver at samle spanske mønter. Han opgør selv i en regnskabsbog fra 1825 værdien til mindst 20.000 realer. Senere kastede han sig over græske og romerske mønter og modtog gennem årene den ene store sending efter den anden fra Athen.

 

Han havde også held til at erhverve en serie meget sjældne guldmønter udmøntet under 14 af de vestgotiske konger, og ved en anden lejlighed købte han et betydningsfuldt fund af castilianske mønter. 1846 vurderede han samlingen til 167.432 realer. Efter sin fratrædelse fik han af dronning Isabelle II lov til at blive i landet, og samme år (1852) udgav han sin: »Recherches numismatiques concernant principalement les medailles celtiberiennes«. Den anden del af dette værk blev fundet i håndskrift efter hans død og blev udgivet i Madrid i 1857 under titlen: »Catalogue des monnaies et des medailles antiques etc.«

 

Det antages, at han før sin død ejede en af de største private samlinger på den tid, og 37.000 mønter blev i 4 store egetræskister og med kavallerieskorte transporteret til Alicante, hvorfra et af den svenske flådes fartøjer bragte dem hjem.

Den bedste del blev indlemmet i Kungl. Myntkabinettet i Stockholm.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.037 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Skal Mette Frederiksen for en rigsret i Minksagen?

Effektiv reklame - klik her