Logo

Møntsted

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

kaldes enhver by eller bygning, hvor der er slået mønt, permanent eller kortvarigt i nødstilfælde. Oldtidens mange græske møntudstedende byer brugte forskellige motiver som kendetegn, og ofte fremgår også bynavnet af mønterne. Romerne, hvis rige på sit højeste omkransede hele Middelhavet, slog mønter i et utal af byer. Især i den senromerske periode var mønterne ens alle steder bortset fra et forkortet bynavn og et bogstav, der angav møntværkstedet (officin) i afsnittet.

 

I Danmark har flere konger ladet slå ensartede mønter i forskellige byer samtidig, og her angiver møntmærke eller bynavn stedet.

I alt har i Danmark været præget mønter ca. 30 forskellige steder. Hovedparten af disse var især aktive i middelalderen. Store lande som U.S.A. og Tyskland har i dag flere forskellige møntværksteder i gang for at klare efterspørgslen. For at mønterne kan skelnes fra hverandre, er de forsynet med forskellige bogstaver.

En liste over Nordens møntsteder i middelalderen findes i KL bd.12 sp.80-85.

 


..

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 818 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.