Logo

Model Penny

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oprindelig et forsøg udført af medaljør Joseph Moore i Birmingham 1844 for at få det engelske parlament til at vedtage en møntreform

Såkaldt model-penny foreslået af en privat engelsk medaljør i 1844.

 

Oprindelig et forsøg udført af medaljør Joseph Moore i Birmingham 1844 for at få det engelske parlament til at vedtage en møntreform, så de store og ubekvemme 1 penny mønter kunne erstattes af mere hensigtsmæssige størrelser. Der lå en bimetallisk ide bag, idet mønten bestod af en 22,5 mm stor kobberblanket, i hvis midte var indsat et lille sølvstykke. På forsiden stod på den brede kobberring: ONE PENNY MODEL, medens den midterste del i sølv havde et ungdomsportræt af dronning Victoria. Bagsiden havde på kobberdelen den samme tekst som forsiden, medens sølvdelen havde et 1-tal (for 1 penny). Parlamentet lod sig ikke rokke, men Moore gik videre med ideen og fremstillede 1845-1852 andre typer, f.eks. model ½ Penny og model crown, som blev solgt som souvenir og kortjetons.

 

Lit: David Rogers: Toy Coins (Wolverhampton 1990) s.30-37; SN 1977 nr.10 s.12.

 


..

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.