Logo

Pengetræ

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ideen med at støbe mønter som et helt træ med de enkelte mønter siddende ud fra en stamme er kendt fra mange lande, bl.a. Kina, Japan og Marokko

Pengetræ fra Kelantan i Malaya. Nyere kopi af mønter, der oprindelig blev støbt i 1903. (Formindsket gengivelse).

 

Ideen med at støbe mønter som et helt træ med de enkelte mønter siddende ud fra en stamme er kendt fra mange lande, bl.a. Kina, Japan og Marokko. Samme tradition er anvendt i Malaysia, hvor tin, som altid har været en stor eksportvare. blev anvendt til møntfremstilling i form af pengetræer (pohon pitis). Normalt blev mønterne brækket af, før de sendtes i cirkulation, men en del »hele træer« eksisterer i dag, omend de er sjældne. I 1800-tallet er i Kina fremstillet mønttræer indeholdende forskellige kinesiske mønter med afslutninger i een eller begge ender, der var meget kunstfærdigt udført. De var beregnet som en slags amuletter, man kunne købe og stille op i sit hjem. Disse hører dog ikke til gruppen af rigtige »pengetræer« - se Mønttræer.

 


..

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.