Logo

Skattejægere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Skattejægere - ligesom der altid har eksisteret folk, der med vinding for øje søgte kunstskatte fra svundne tider, således er i dag opstået en ny type jægere, der er på jagt efter tabte eller bortgemte gamle mønter.

 

I USA er dannet selskaber, der søger efter vragene af strandede eller sunkne spanske 1600 og 1700-tals skibe, som medbragte store mængder af guld- og sølvmønter. På landjorden har udviklingen af 2. verdenskrigs minesøgere skabt forfinede »skattesøgere« (detektorer) til så billige penge, at »almindelige« mennesker kan være med.

 

Så længe disse skattejægere overholder loven og afleverer fundne stykker med udførlig fundbeskrivelse - og afholder sig fra at søge og grave ved eller på fortidsmindesteder - er disse amatørskattejægere til hjælp for mange museumsfolk. Hvis derimod folk virker for ren vindings skyld med at finde møntskatte - som eventuelt ødelægges ved optagningen - og undlader at aflevere de gamle mønter, er det strafbart, og det skader forskningen i det lange løb.

- se Danefæ

 


..

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.