Logo

Skuffeslid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Skuffeslid (engelsk: Cabinet Friction), er det slid, der opstår på de højeste punkter af en mønt eller medalje som følge af en uhensigtsmæssig opbevaring i et møntskab. Det var tidligere ofte tilfældet ved meget tykke mønter, som var udsat for, at den overliggende møntskuffe skrabede på toppen af den høje mønt eller medalje, hvorved patinaen forsvandt på de udsatte steder eller medførte et decideret slid på mønten, hvis det stod på i lang tid.

 

Den mest almindelige form for skuffeslid, der ses i dag, skyldes at en mønt placeres i en møntbakke eller møntskuffe i et for stort rum, hvorved mønten kurer, hver gang skuffen bliver taget ud eller sat ind. Hvis dette står på over lang tid, vil der også her opstå blanke pletter på de højeste punkter på den møntside, der vender nedad. Det gælder derfor om altid at få placeret mønten i en rumstørrelse, som kun er en anelse større end mønten, så »rutscheturen« frem og tilbage bliver så lille som mulig.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.223 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her