Logo

Snurremønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Snurremønt (engelsk: Spinner). En form for reklamemønt med en lille tap i centrum, en anelse højere end resten af »mønten«, så den kan snurre rundt  Snurremønt

Snurrement fremstillet i reklameøjemed.

 

Snurremønt (engelsk: Spinner). En form for reklamemønt med en lille tap i centrum på den ene side, en anelse højere end resten af »mønten«, så den kan snurre rundt. På de fleste af disse »mønter« er i motivet anbragt en pil eller andet, der peger i en bestemt retning og ofte finder man ordene: You Pay (du betaler) etc.

 

Den bruges ofte, når der skal spilles om, hvem der skal give en omgang øl, idet mønten sættes i gang og snurrer, indtil den standser, og pilen peger mod taberen. De første snurremønter kendes fra den internationale udstilling i San Fransisco og Verdensudstillingen i New York. I Danmark er især i 1970'erne udkommet en del snurremønter i forbindelse med den årlige møntbørs i København: Mønter på Børsen.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 977 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.