Logo

Stiernstedt, August Wilhelm

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

August Wilhelm Stiernstedt (1812-1880). Svensk rigsheraldiker og numismatiker. Var oprindelig ansat ved det svenske retsvæsen, men tog 1843 sin afsked, giftede sig og nedsatte sig på hustruens fideikommis.


1852 blev han ceremonimester ved Oscar I's hof og senere rigsheraldiker. Først efter at have forladt retsvæsenet fik han tid til sine numismatiske studier. Han ejede en af datidens største samlinger af svenske mønter og medaljer.

 

Stiernstedt hørte til den kreds af interesserede, som i dec. 1872 tog fat på at danne en numismatisk forening, og han var den første, der satte sit navn på SNF's stiftelsesdokument i maj 1873. Han var en flittig numismatisk skribent, og hans svenske samling solgtes i 1884 for 50.000 Kr. til H.F. Antell, som donerede samlingen til den finske stat. Stiernstedt's antikke mønter solgtes til bankier Sven Magnus Swenson i New York. Stiernstedt var SNF's formand (ordförande) fra 1873 til sin død i sept. 1880.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her