Logo

Tin (penge)

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Tin (engelsk: Tin, Pewter, tysk: Zinn). Et blødt sølvagtigt metal, hvis forkortelse er Sn., der kommer af det latinske stannum. Herfra har vi ordet stanniol, der populært kaldes sølvpapir, som er tyndt udvalset tin. Nutildags er »sølvpapir« dog en aluminiumfolie. Den almindeligste anvendelse af tin har været til medaljer samt til afslag af stempler.

 

De største forekomster af tin er fundet på de ostindiske øer og på Malaccahalvøen. Det er derfor ikke underligt, at metallet netop i disse områder har været brugt til mønter samt betalingsmidler af lidt mere speciel karakter som tinhattemønter, tindyremønter, hanemønter etc.

 

I England er i slutningen af 1600-tallet udgivet tin-farthings og tin ½ d., og i antikken har man også eksempler på metallets anvendelse som mønt. Gamle tinmedaljer har ofte et lysebrunt overtræk af tinsyre, medens nyere stykker, måske på grund af den stigende luftforurening, kan fa en gråsort belægning af svovltin. Det værste, der kan ske for tinmønter og tinmedaljer, er at blive opbevaret koldt, idet der så kan opstå tinpest. Tin bruges desuden i en del legeringer som bronze og britanniametal.

 


..

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.201 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Kongehusets vederlag øges fra 126,5 til 143,8 mil. kroner. Altså en stigning på 17,3 mil. kroner.
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her