Logo

Trade Dollar

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Trade Dollar: Bestemte typer store sølvmønter har til forskellige tider været foretrukket af handelen rundt om i verden. Man holdt ofte fast ved en mønttype, man var vant til og kendte sølvindholdet af. I østen havde man i århundreder brugt de spansk-amerikanske pesos (8 realer), men 1873 forsøgte USA at markedsføre en trade dollar i takt med, at landets interesser i Stillehavet og Fjernøsten øgedes.

 

For at gøre det nemt for brugerne, var vægten (420 grains = 27,215 g) og finheden (0.900) angivet på mønten. Regelmæssig produktion i større mængde af disse mønter ophørte 1878, idet de ikke slog an. Japan prægede en lignende handelsmønt (420 grains – 0,900 fine) i tiden 1874-77. Frankrig, der allerede sad godt fast i området, havde et vist held med sine trade dollars, de såkaldte piastre de commerce, og prægningen af denne type blev først indstillet 1928. 1895-1935 udgav England store mængder af trade dollars, hvis prægning hovedsagelig fandt sted i Bombay og Calcutta; undtagen årgang 1925 og 1930, som blev præget i London.

 


..

 

Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 852 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.