Logo

Råd og opskrifter til overfladebehandlinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Arne Jonsson, som demonstrerer fremgangsmåderne i dette kapitel, har samlet opskrifter, råd og vigtige huskeregler i en lille bog. Fra denne meget benyttede bog videregiver vi følgende praktiske råd og opskrifter vedrørende overfladebehandling.

Voksboning
Voks boning anvendes først og fremmest til hårde træsorter som eg og bøg. Træets naturlige farve forandres ikke af voksen. Man kan blande den selv (se efterfølgende) eller købe færdig voks - pas dog på, at denne ikke indeholder silikone.
Voksbehandling af udtørret malet overflade. Hjemmelavet voks gnides ind på et stykke ad gangen med et stykke bomuldsstof. Efterpoleres med en blød klud.

Bivoks:
kan købes på apoteket, rives på et groft rivejern og lægges løst uden at blive trykket sammen i en metaldåse. Hæld vegetabilsk terpentin over, så det knapt dækker - ca. 3/4 voks og 1/4 del terpentin - lad det stå nogle dage, eller smelt det i vandbad og rør det sammen. Konsistensen skal være omtrent som skocreme.
Slib fladen ren med fint sandpapir nr. 320 og tør støvet grundigt væk. Stryg voksen tyndt på i træets længderetning med et stykke lagenlærred foldet tre gange. Gnid glansen frem med en ren klud. Tryk hårdt og gnid med lange tag. Voksen opbevares i en dåse med tætsluttende låg.
Denne voks kan også anvendes til malede overflader, som er blevet tørre og glansløse og til behandling af læder i stedet for dyre engelske specialvokse.

Polereolie:
50% symaskineolie
50% paraffinolie

Klaringsvædske:
98% poleresprit (99% ethanol)
2% ethylæter eller evt. ethylacetat
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (9 stemmer)
Siden er blevet set 6.988 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her