Logo

Sådan var møblerne malede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
De allerfleste møbler fra ca. 1750 og frem har, med undtagelse af simple arbejdsstole og -borde, været malede. Før denne tid var møblerne som regel umalede. De fyrretræsmøbler man ser i dag, kan man altså regne med har været malede og først er blevet afsyrede i nyere tid. Man må lede i sprækker og fordybninger, hvis man vil finde en rest af originalfarven.
Det er værdifuldt at vide noget om hvordan stole og andre møbler har været malet i forskellige perioder for at kunne afgøre, hvad der er originalfarve, og hvordan man skal male et gammelt møbel. Her gives nogle generelle retningslinier, men naturligvis findes der undtagelser fra dem.
I rokokoen - fra 1700-tallets midte - males fine møbler fortrinsvist halmgule, okkergule, engelsk røde og sorte. Ubrændt Terre di Sienna (gul) og brændt Terre di Sienna (rødbrun) var også farvepigmenter, der var meget brugte. I Louis XVI perioden, ca. 1780-1800, dominerede en perlegrå farve med lasering i grønt - som regel grøn umbra.
Det var desuden almindeligt at marmorere i dekorationsmæssig sammenhæng.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.771 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?Effektiv reklame - klik her