Logo

Større partier med afskalninger, opskalninger, krakeleringer og huller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hvis disse skader dækker et større parti, kan dublering være den bedste udvej. Dette indebærer, at det gamle lærred må skæres af i kanten omkring det malede areal og klæbes på et nyt stykke lærred. Hvis der findes større partier med afskallede eller opskallede farvelag, er det bedst at dublere, før man renser og restaurerer billedet. Der findes konserveringsværksteder, hvor man kan få dette arbejde udført. Udstyret, de bruger i forbindelse med de varme voksprocesser, er ikke praktisk anvendeligt for amatørreparatøren. Den metode, der benyttes af dubleringseksperten, ligger nærmere metode 1, der beskrives nedenunder, end metode 2, som kun kan anbefales, hvis det drejer sig om ikke særlig værdifulde billeder.

Metode 1
Skær et nyt, ret stift stykke lærred ud, som er ca. 5 til 7,5 cm større i hver side end maleriet, du har skåret ud. Læg et tyndt, jævnt lag bivoksblanding på den ene side af det nye lærred og på bagsiden af maleriet.
Læg maleriet med forsiden nedad på en hård overflade, dæk det med det nye lærreds voksbelagte side og stryg let med et varmt strygejern, indtil blandingen smelter og limer begge stykker lærred sammen.
Gentag strygningen på det gamle lærreds malede forside, idet De stryger let oven på et stykke brunt papir og passer omhyggeligt på, at det varme strygejern ikke påvirker farvelagets overflade. Fjern derefter overskydende voks fra maleriets forside.

Metode 2
Brug sejtflydende tapetklister, der indeholder et svampedræbende middel, og dæk den ene eller begge flader som i metode 1 med klisteret. Sæt de to stykker lærred sammen og læg dem under pres, indtil klisteret er tørt.
Før man dublerer et maleri, må man først fjerne gamle lapper. Hvor let det er at fjerne disse, afhænger naturligvis af det klæbemiddel, der oprindelig er blevet anvendt. Hvis der har været brugt voks, vil et varmt strygejern let kunne fjerne dem. Hvis der har været brugt lim, bliver det måske nødvendigt at bruge en skarp kniv, og i så fald må man passe på ikke at beskadige maleriet.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her