Logo

Trin 1 - Lærred

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
En undersøgelse af lærredets bagside kan give nyttige oplysninger. En eventuel lapning vil sandsynligvis kunne fortælle noget om kvaliteten af den tidligere restaurering. Hvis udkitningen og overmalingen af lappen ikke kan ses på billedets forside, er arbejdet uden tvivl af høj standard og bør ikke laves om, medmindre der ikke er noget andet valg. Hvis restaureringen er synlig på forsiden, kan det blive nødvendigt at fjerne lappen og begynde forfra igen. Hvis lærredet føles sprødt og tørt, og krakeleringerne fra forsiden tegner sig i lærredets bagside, kan det blive nødvendigt at overføre det gamle lærred på et nyt lærred, dublering. Drejer det sig om stærkt afskallede eller opskallede farvelag, vil dublering imidlertid være påkrævet.
En undersøgelse, foretaget med både øjne og hænder, af den del af billedets overflade, der strækker sig over blændrammen, vil kunne afsløre hårde snavs- og farvepartikler, der er kommet i klemme mellem lærred og blændramme, og som forårsager ujævnheder på lærredet (se trin 2).
Denne grundige undersøgelse af maleriet kan yderligere rumme den fordel, at De får et større indblik i kunstnerens arbejde og evne til at gengive et motiv på en tiltalende måde, og således bidrage til at øge Deres interesse generelt for gode malerier, både antikke og gamle.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 3.220 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her