Logo

Trin 4 - Genopspænding af lærreder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Materialer:
Opstrammertang
Søm med store hoveder
Tyndt karton
Blændrammelister (og kiler) af passende størrelse
Hammer (lille hoved)

Strengt taget bør man bruge en opstrammertang, når lærredet skal spændes stramt op på blændrammen. Men hvis du ikke har dette redskab, kan påsætningen af kiler sørge for den endelige stramning af lærredet, forudsat at du holder lærredet jævnt udstrakt fra side til side og fra oven og nedefter.
Læg blændrammen oven på lærredet således, at billedfeltet følger rammens yderkant, og fastgør lærredets ene langside på rammens side med søm eller stifter.
Hold billede og blændramme på sådan en måde, at den modsatte langside vender opad. Stræk lærredet, og søm det fast fra midten og udefter i begge sider. Bank sømmene i på de steder, hvor du har strakt lærredet.
Gentag fremgangsmåden på de to andre sider. Når lærredet ses forfra, bør det være plant uden »træk« der, hvor sømmene er slået i.
Sæt kilerne i. Anbring et tyndt stykke karton i hjørnet mellem lærredet og blændrammen og bank forsigtigt kilerne på plads, indtil lærredet er jævnt strakt. Arbejd med diagonalt modsatte hjørner og sæt kartonstykket ind hver gang, du banker kilerne i.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.708 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?Effektiv reklame - klik her