Logo

Døre - Blænding af dør og vindue

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ofte er der behov for at blænde en dør. Det kan være en dør der aldrig bruges eller en dør der er i vejen for møbleringen. Af hensyn til redningsforhold i tilfælde af brand, skal en sådan ændring af husets planløsning altid godkendes af byggemyndighederne. Ansøgningen skal indsendes sammen med en plan af etagen, hvor samtlige vinduer og døre er vist, vinduer der ikke kan åbnes, må angives.
Når og hvis tilladelsen gives, kan døren blænde s på to måder, enten ved helt at fjerne dørpartiet og lukke hullet som den øvrige vægkonstruktion, eller med en træskeletvæg. Denne mulighed bør altid benyttes hvor der er tale om et værdifuldt dørparti i et gammelt hus, idet døren kan blive inde i blændingen så den, hvis det ønskes, kan retableres.
Fjern først indfatningen, uden at denne beskadiges. Løft døren af og demonter hængsler, greb og nøgleskilt. Modsat anslagssiden tilpasses vandrette lægter i bredden, hvordter de fastsømmes i karmen i flugt med yderkant. Forinden indlægges indfatningerne og beslag, så alle dele af døren er til stede hvis den igen skal bruges.
Ved tynde plader monteres 3-4 vandrette lægter, ved tykkere 1-2 lægter. For at lægterne ikke skal presses ind ved fastsømningen, sømmes først et søm bag lægten, som lægten presses op mod ved den skrå fastsømning.
Mærk af på væggen på begge sider af døren hvor lægterne er placeret inden der monteres en plade på hver side med stifter pr. 10 cm. Der kan indlægges isolering i form af mineraluld såvel bag lægterne som imellem.
Der opsættes grundpapir inden maling eller tapetsering. Til sidst monteres et stykke panel i hullet, eller et længere stykke, så panelreparationen ikke fremhæver blændingen.
ønskes en usynlig blænding, monteres pladerne med overkanten plan med væggen inden der, for at skjule samlingerne, faststiftes vådt pap. Når pappet tørrer, strammes det ud, kanterne spartles op og der monteres grundpapir . Ved tapetsering bør de nye baner føres helt til loft.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (9 stemmer)
Siden er blevet set 7.378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her