Logo

Døre - Nye hængsler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Montering af nye hængsler kræver omhu og stor præcision hvis døren bagefter skal gå perfekt, dvs. den skal passe ind i karmen med et par millimeters frigang hele vejen rundt samtidig med at den lukker stramt, men ikke for stramt. Det kan blive nødvendigt at justere karmen som ved "At eftergå døre".
Klods døren op på kiler så den står vinkelret på karmen og i den rigtige højde. Der streges op til hængslernes placering med to vandrette streger ud for hængslets samling. Normalt er afstanden fra top til hængsel ca. 1/6 af dørens højde, dvs. 32 cm ved en dør på 205 cm. Dørpladen flyttes og hængselsbladenes placering streges op efter at hængslets samling er placeret ud for stregen.
Afstanden fra dørfalsens bund til hængselsbladet skal være lidt større end afstanden fra blad til dørens indvendige side. Dette for at døren skal slutte tæt, uden at stramme. Forskellen gøres større hvis der skal være plads til tætningslister.
Ud stem til hængselsfligene, og monter hængslerne med to kortere skruer men i samme tykkelse som dem der skal benyttes ved den endelige montering.
Døren monteres og afprøves. Passer den, skrues de resterende skruer i og de midlertidige udskiftes. Hvis ikke, må udstemningerne og hermed hængslerne s placering rettes. Ændrede ud stemninger opspartles inden karm og dørplade males.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.410 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her