Logo

Efterisolering - Isolering af yderdør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ofte er yderdøre udført som fyldingsdøre, hvor fyldingerne er tynde træplader eller et enkelt lag glas. Sådanne døre kan udbygges hvis der er plads og døren er i god stand. ,
Det er muligt at isolere yderdøren på indersiden. Hængslerne eftergås, og der monteres yderligere mindst et, da døren bliver meget tung. Døren tages af, låsen demonteres og eventuelt glas udskiftes med en vandfast plade (se "Dørplader").
På indersiden monteres lister foroven og forneden på dørpladen. Listerne skrues fast for hver 15 cm, men således at der er mindst to skruer i de lodrette rammer af fyldingsdøren.
Åbner døren indad, kan listerne føres ud over dørpladens kant, så der dannes et nyt anslag. Det er her tætningslisterne skal sidde. Der monteres lodrette lister mellem de vandrette.
Eventuel maling på dørens inderside kradses op, så den ikke virker som forkert anbragt dampspærre. Der lægges præcist tilskåret isoleringsmateriale, så det flugter med overkant af listerne. En dampspærre lægges ovenpå og tapes fast til listerne hele vejen rundt.
Den nye inderbeklædning - helst i pladeform, der giver døren større stabilitet - monteres. Den gamle lås kan genanvendes, hvis nøgler osv. bliver forlænget. Ellers må en ny monteres. Isoleres døren på ydersiden, skal dampspærren stadig vende mod den varme side, dvs. den lægges op mod døren inden isoleringen lægges. Der anbringes ikke andre membraner i konstruktionen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 5.948 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1082201-02-2017 13:25:52 antikABC
Fx Flamingo plader
1082001-02-2017 12:23:17 T.Pedersen
Hvilket tilskåret isoleringsmateriale????????

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.