Logo

El - skift ledningen i kabeltromlen

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Din gamle, trofaste kabeltromle har lidt et knæk - i ordets bogstaveligste forstand! Ledningen har nemlig været for i tæt på en eller anden skarp genstand.
Nyere kabeltromler kan ikke repareres de kan nemlig ikke skilles ad. Men er kabeltromlen af lidt ældre dato, kan reparationen sagtens lade sig gøre, og det er også tilladt gør det selv-arbejde.
Fejler kabeltromlen ikke noget, er det en god ide at montere en ny forlængerledning i tromlen. Så slipper du for »fuglereder« på forlængeren.
Men en ting er vigtig: Det nye kabel skal være af samme type som det, der skiftes ud. Klip derfor lidt af den gamle ledning og tag det med, når du skal købe nyt kabel. Køb helst en færdig forlængerledning, hvor stikproppen er svejset fast til selve kablet.

Er tromlen samlet med skruer, kan den normalt skilles ad. Giv skruerne et pust rustløsner, hvis de er svære at skrue ud.
Se efter, hvordan de to kobberledere sidder, og hvilken vej de vender, inden du begynder at afmontere ledningerne. Klip den nye ledning til efter den gamles mål og afisoler 1 cm af enderne på ledningerne. Sno så kobbertrådene sammen og lavet et buk.
Monter derefter kobberlederne. Check, at hullerne i tromlen sidder over hullerne i kobberlederne. Stram skruerne til lednings-holderen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.463 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her