Logo

Gulv - Maling af betongulve

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Maling kan under ingen omstændigheder binde på olie, fedt eller sæberester, hvor små disse end er. Gulvet må derfor afrenses grundigt inden det males.
Maling kan heller ikke binde på et fugtigt gulv, men navnlig fugtopstigning nedefra kan være svært at se. For at kontrollere om der er fugt til stede nedlægges en gummimåtte eller et lignende tæt materiale på gulvet hvor det forbliver urørt et par dage. Er der fugt når den fjernes, bør gulvet ikke males. Gøres det alligevel, vil malingen på et eller andet tidspunkt skalle af, jo mere diffusionsåben en maling er, dvs. jo lavere PAM-værdi, jo længere tid vil det tage.

Grundrengøring
Gulvet kan afrense s i et færdigblandet produkt, hvor emballagens anvisning må følges, eller i en blanding af lige dele læsket kalk og soda, udrørt i vand til en lind grød. Fordel blandingen jævnt over hele gulvet og lad den ligge i et døgn, hvorefter den skylles væk med flere hold lunkent vand. Herefter skal gulvets alkaliindhold neutraliseres, hvilket gøres med en blanding af 1 del fluat til 7 dele vand, der børstes godt ud over gulvet med en gulvskrubbe. Der skylles godt efter med to hold lunkent vand. Gulvet skal nu tørre i mindst 10 dage for at være fugtfrit inden der males med en egnet betonmaling.
Læsket kalk og fluat er begge farlige stoffer, så der må udvises den største forsigtighed ved behandling og opbevanng.
Betongulvet kan males med alkydmaling med høj PAM-værdi og acrylplastmaling med lavere PAM-værdi. Betonen skal være mindst hvidtør inden maling.
Acrylplastmaling tillader gulvet at ånde, samtidig med at den er alkalibestandig. Den kan benyttes hvor gulvet ikke er grundigt neutraliseret med fluat, til nye gulve eller til gulve repareret med cementholdige spartelmasser. Det er en hurtigtørrende maling der ikke medfører lugtgener, men til gengæld er den ikke så slidstærk som alkydmalingen. Ved behandling må gulvet ikke være under 5°, målt på gulvets overflade.
Alkydmaling er egnet hvor der ønskes en tæt overflade, typisk i baderum og vaskekælder. Det er en stærk og robust behandling, men den kræver at gulvet er gennemtørt, alkalifrit og uden opstigende fugt.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.532 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Fyringer i dele af den offentlige sektor:Effektiv reklame - klik her