Logo

Gulv - Vask af bløde belægninger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Ved gulvvask af bløde belægninger, udlagt som fliser, må der ikke benyttes for meget vand, da fugerne ikke er vand tætte, selvom selve materialet er det. Vandet kan trænge ned under belægningen hvor limen opløses, og i værste tilfælde risikeres det at belægningen buler op eller der opstår råd i undergulvet. Brug en opvredet klud og fjern søer med det samme. Skal gulvet indfedtes, skylles det ikke efter vask med sæbespåner.

Linoleum og vinyl
Linoleum og vinyl er stærke, seje gulvbelægningsmaterialer med stor slidstyrke, størst for vinyls vedkommende. Belægningerne kan udlægges på næsten alle eksisterende gulvtyper, enten som fliser eller som brede baner, banevare. Såvel linoleum som vinyl fås i et utal af farver, ensfarvet, mønstret eller marmoreret. De er behagelige at gå på, og skridsikkerheden rimelig stor. Forskellen mellem vinyl og linoleum er at vinyl er fremstillet af polyvinylklorid, der virker hårdere end linoleumens naturprodukter. Vinyl er heller ikke lyddæmpende, og for at afbøde dette, er den ofte pålagt en gummibagside. Vinylen kan til gengæld "svejses" sammen til en vandtæt gulvflade, der ofte benyttes i baderum, specielt i indretninger i ældre huse, hvor det vand tætte lag anbringes direkte på en etageadskillelse af træ. Hverken linoleum eller vinyl egner sig til at blive malet, specielt ikke hvis de er blevet vasket eller vokset.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.112 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.