Logo

Isolering af skråvægge

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Er skråvæggen ikke beklædt ind mod tagrummet er det let at isolere. Brug »vingemåtter« - mineraluldsmåtter beklædt med papir og med vinger i kanten. De fås i flere bredder. Mål først afstanden mellem spærene. Måtterne sømmes på spærenes underside. Er måtterne forsynet med damptæt lag på den ene side skal denne side vende ind mod rummet. Brug søm med store flade hoveder. Sømmene skal være galvaniserede. Som ekstra sikring kan man spænde galvaniseret jerntråd på tværs af måtterne.

Er skråvæggene beklædt med brædder ind mod tagrummet, kan det være noget mere besværligt at isolere. Isoleringens tykkelse skal vælges således, at man er sikker på, at der bliver fri luftpassage på mindst 25 mm mellem isoleringens overside og taglægternes underside. Brug mineraluldsmåtter ca. 10-15 cm bredere end afstanden mellem tagspærene. Bøj måttens kanter ind mod midten, inden De skubber måtten ned på plads.

Placer en løs masoniteplade med den glatte side opad i spærmellemrummet. Derefter skubbes måtten ned på plads. Træk masonitepladen op igen.
Fastgør måtten ved hjælp af et par lister. Listerne sømmes fast til spærsiderne foroven og forneden.
Facebook
Opret din egen Samling Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.594 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.