Logo

Loft - Maling af lofter med stuk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Stuklofterne er værd at bevare, men ofte er hele ornamenteringen fyldt op af gammel hvidtekalk eller mos- og limfarve. Da disse farver er vandopløselige kan stukken bringes tilbage til sin oprindelige form. Er den fyldt med plasticmaling, er der ikke meget at gøre.
Bevaringsværdige stuklofter må derfor aldrig males med plasticmaling. Der bør udelukkende benyttes limfarve eller lofthvidt. I mange lejlighedskomplekser må kun males med mos- eller limfarve. Bor man i lejet lejlighed undersøges derfor først om dette er tilfældet. En eventuel retablering ved fraflytning kan blive kostbar.
Arbejdet starter med at fjerne de mange lag farve uden at beskadige stukken. Denne kan være af træ eller gips, ofte en kombination. Med en bred pensel fugtes et lille areal. Når farven er opblødt, skrabes den af med f.eks. en knækket, tilfilet bordkniv, teske m.v. Der opbløde s og skrabes i mange omgange for at forhindre at den vandopløselige gips ødelægges. Det er svært at se forskel på lofthvidt og opløst gibs.
Når hele stukken er frilagt, opspartles mindre skader og loftet males med limfarve.
Skal der males med flere farver, overmale s hele stukken først med den farve de fremspringende dele skal have, og når denne farve er tør, males baggrund og detaljer med en fin pensel.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er det en god ide med en regering over midten?
Effektiv reklame - klik her