Logo

Loft - Maling af vægge og lofter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Smitter overfladen af når den berøres med en fugtig finger, har der tidligere været benyttet lim- eller mosfarve. Disse farver fås færdigblandet til oprøring med vand. De betragtes som sværere at arbejde med, men de er nemme at vaske ned og tåles af allergikere, som ikke tåler malinger, der er baseret på organiske opløsningsmidler.
Limfarve kan påføres direkte på grundpapir, eller direkte på lim- eller kalkbehandlet puds, hvor der opnås størst holdbarhed. Inden en ny behandling skal al tidligere limfarve fjernes, hvilket gøres med en våd anstryger. Efter et par minutters opløsningstid gnides med en svamp og om nødvendigt arbejdes efter med en spartel.
Overfladen grundes med en opløsning af 1 kg brun sæbe til 6 liter vand. Benyttes sæbevand til nedvaskning, behøves ingen grunding. Arbejdet kan altså udføres i en arbejdsgang, der ikke er meget større end ved en plasticmalet overflade. Herudover er limfarve langt billigere i indkøb.
Ved påstrygning på loftet skal det sidste strøg ligge parallelt med lysindfaldet, så bliver strøgene mindre synlige. Limfarven påføres med en anstryger.
Afsmitning kan næsten fjernes ved at tilsætte 2 centiliter opblødt dyrisk lim til farven inden påstrygning. Dyrisk lim fås som perler eller plader.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.505 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er det en god ide med en regering over midten?
Effektiv reklame - klik her