Logo

Loft - Montage af listeloft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Der skal indhentes byggetilladelse fra de lokale bygningsmyndigheder. Er det et plant loft uden stuk, udspring og rosetter kan træloftet monteres på tynde høvlede af retningslister, f.eks. 19x5O mm. Er der behov for at sænke loftet yderligere, benyttes større dimensioner, f.eks. lægter. Elektrikeren tilkaldes for at flytte eventuelle stik ud på væggen, lige under den endelige loftshøjde. Samtidig kan rosetterne udskiftes tilloftsstik.
Der monteres kun afretningslister på tværs af træloftets længderetning, begyndende f.eks. 5 cm fra yderkanten. Listerne fastskrues pr. 30 cm med fladhovedede skruer, der forsænkes. Afstanden mellem listerne skal være omkring 60 cm, afpasset målet på det isoleringsmateriale, der passer i tykkelsen til listerne. Rummet mellem alle lister skal fyldes helt.
Når alle lister er monteret, oplægges isoleringsmaterialet, der fastholdes af 2 mm jerntråd pr. 30 cm. Jerntråden strammes og sømmes med kramper i hver liste. Arbejdet går nemmest hvis det udføres af tre personer: en til at holde isoleringsmaterialet, en til at stramme jerntråden, og en til at sømme.
Listerne lagres og monteres som ved "Lægning af nyt gulv", men naturligvis med mindre søm. Husk at der skal være 8-12 mm spillerum ind til væggene. Isoleringsværdien i det nye loft må maksimalt være halvdelen af det allerede eksisterende, når dette samtidig er en del af taget, og hvis der er indlagt en dampspærre. Ved almindelig etageadskillelse har isoleringsværdien ingen betydning.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.075 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her