Logo

Loft - Pudsarbejdet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
På dette tidspunkt bør arbejdet overlades til en fagmand, da det er svært at opnå et glat, plant loft, specielt hvor det er en stor flade som skal pudses.
Mørtelen skal kastes på for at trænge ind i vævet. Der benyttes en godt gennemrørt kalkmørtel, 100/690, med en kalkprocent på ca. 12, eller en egnet, færdigblandet normmørtel. (Se "Mørteler"). Tilslagsmaterialet i udkastet bør være groft grussand. Der udkastes ved at kaste mørtelen på op mod vævet, hvor den bliver hængende. Benyt en spande ske eller en pudseske. En del mørtel falder ned på gulvet under denne proces. Det opsamles ind imellem og kastes tilbage i baljen, der omrøres inden arbejdet fortsætter. Udkastet glattes rimeligt med et trækkebræt, lagtykkelsen fra terracottavævets overflade bør være 5-7 mm. Er der benyttet rør, skal den samlede lagtykkelse være ca. 10-12 mm. Herefter ridses med en pind på kryds og tværs for at finpudsen får bedre kontakt med udkastet.
Som finpuds anbefales en fed kalkmørtel, 100/460, med en kalkprocent på ca. 17 og fint sand med største kornstørrelse på 1-2 mm, eller en færdigblandet finpuds. Mørtellaget udkastes eller trækkes på med trækkebrættet, og glattes med et ret bræt eller en kadeche.
Reparationen tørrer en times tid og fugtes forsigtigt inden den afsluttende glatning med et stålbræt eller et vådt filsebræt.
Arealet grundes inden hele loftet hvidtes eller males.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.662 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her