Logo

Loft - Store revner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Inden arbejdet påbegyndes, undersøges det om hele pudslaget har løsnet sig. Dette kan normalt ses som en partiel nedbøjning i en svag bue. Kan midten trykkes op, laves et lille hul for at se om der er hulrum bagved. Er det tilfældet, må området repareres helt fra grunden. I sjældne tilfælde har forskallingsbrædderne løsnet sig fra træbjælkelaget. Så er der ikke noget bagvedliggende hulrum, men pudsen må alligevel ned, så brædderne kan sømmes fast.
Er pudsen fastsiddende, kan revnerne udspartles med almindelig spartelmasse inden loftet hvidtes eller males. Er der højdeforskelle, slibes pudsen med et kapselbræt. Slibes igennem fmpudsen, må hele arealet spartles med spartelmasse for at få en pæn overflade, svarende til resten af loftet.
Først afrenses området for løs kalk, maling og støv. Revner kradses op med spartlen, og med en pensel fugles der med vand. Derefter spartles med en ret tyktflydende spartelmasse. De fleste spartelmasser synker under hærdning. Det er derfor nødvendigt at spartle to gange efterfulgt af slibning med sandpapir.
De udspartlede områder grundes med maling eller hvidtekalk, der rar lov at tørre inden loftet behandles.
Er hele loftet revnet, kan en grundreparation udsættes et stykke tid ved at opsætte et egnet glasfibervæv, og udspartle hele loftet, så det igen fremstår glat.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Er det en god ide med en regering over midten?
Effektiv reklame - klik her