Logo

Loft - Vedligeholdelse af trælofter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Lofter kan fremstå ubehandlet, men efterhånden gulner træet. Det sker også, selvom træet er behandlet med en trælak med solfilter, om end det tager længere tid. Støv og snavs kan afvaskes med salmiakvand.
ønskes loftet lysere, hvilket får stuen til at syne større, kan det behandles med lud på samme måde som trægulve. Behandlingen er imidlertid besværlig, og kan erstattes af påsmøring af en hvid træbeskyttelse. For at få et ensartet præg over hele fladen, er det nødvendigt først at afvaske med salmiakvand. Herefter påsmøres den gennemrørte træbeskyttelse, der får lov til at sidde en times tid. Overskydende væske aftørres med rene, sugende klude. Der arbejdes vådt i vådt, og hver liste gøres færdig inden der begyndes på en ny. Det er nødvendigt at afdække gulve og møbler fuldstændigt, da fine stænk sætter sig overalt .
I stedet for træbeskyttelsesvæske kan benyttes en stærkt fort yndet, terpentin baseret maling, men her er det endnu vigtigere at der arbejdes vådt i vådt, og med ensartet påsmøring overalt.
Lofterne kan også males som alt andet træværk, og vedligeholdes på samme måde. Trælofter monteret direkte på en dampspærre bør ikke males med en tæt maling (høj PAM-værdi), idet fugtighed i træet derved ikke kan undslippe. Trælofter bør aldrig males med en mat maling, der slører træets udseende og trækker snavs.
Opret din egen Samling
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.040 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Smæk insektet!